LÄR KÄNNA JONAS


Jonas Brandin, Retailansvarig för FOGIA i Sverige. 32 år gammal som precis bytt lägenhet i Göteborgs innerstad mot nybyggt hus i Lerum utanför Göteborg.

Vart hittar du inspiration ifrån?
Mest genom Instagram, följer en hel del internationella konton som är väldigt intressanta. 

Vad gör du om du får en dag över?
Om det är en sån där dag där jag inte har något viktigt att uträtta så strosar jag bara runt hemma i mjukisbrallor och tar det lugnt. Lagar massa mat och kanske tar en promenad runt Stamsjön som ligger här bredvid.

Vad läser du just nu?
För tillfället läser jag massor av trägårdstidningar eftersom vi precis flyttat in i ett nybyggt hus, och till våren skall anlägga vår trädgård som för tillfället bara är ett tomt canvas av matjord. När jag inte läser inredningsmagasin på Readly försöker jag ta mig igenom boken ”Jag är Pilgrimen av Terry Hayes”, började förra sommaren…

Vad ser du för trender som kommer i vår?
Jag spanar att vi vill ha tillbaka 70-tals bokhyllan och att vi kommer se massor av färgen lila. Annars fortsätter trenden med tunga trämöbler och bruna skinnsoffor - I like!

Vilken är din möbelfavorit just nu?
Bold Chair av Moustache och vårt nya soffbord KOKU av Norm Architects.

OM FOGIA


Fogia grundades 1981 av Hans Rosander och Lars Fritzell och fick ursprungligen namnet A.B.G - Trading. Grundarna utvecklade en banbrytande metod för att sammanfoga plexiglasark för att skapa slående bord och förvaring. Under de följande åren växte företaget och började producera andra möbler och bytte namn till Fogia Collection 1986.

Fogias rykte som tillverkare av kvalitetsmöbler utvecklades snabbt och fick massor av uppdragsuppdrag och offentliga utrymmen samtidigt som det stadigt byggde ett nätverk av återförsäljare runt om i Sverige.

Fogias möbler tillverkas för hand från grunden i deras egen fabrik i Gdansk, Polen. De använder den bästa blandningen av traditionella och moderna tekniker för att kontrollera produktionskvaliteten genom hela produktionskedjan.

En av de viktigaste aspekterna som definierar Fogia är deras inställning till att välja och arbeta med trä och virke. De väljer virke medan det fortfarande växer i skogarna nära deras fabrik och försöker alltid att skaffa lokalt för att minimera transporten. De börjar också med den oklippta stocken och fräser den själv för att minimera avfallet.

 Handla Fogia!

Logga in