LÄR KÄNNA STEFAN & JENNY WESTLING


På Herrhagen som kan liknas vid Karlstads Södermalm, bor Jenny och Stefan Westling i ett stort stenhus från 1923. Här har man renoverat en större våning med varsamhet och känsla. Både Jenny och Stefan har en stor förkärlek till konst. Det avspeglar sig överallt i hela våningen. Att trivas i Stefan och Jennys bostad är enkelt! Det finns precis hur mycket som helst att titta på. Så första frågan blir enkel:

Vilka är era favoritkonstnärer?
Oj, det finns så många svarar Stefan: Jockum Nordström, Klara Kristalova, Daisy Paris och Maja Fjaestad. Jenny fyller på med Maria Friberg, Lars Tunbjörk, och Louise Bourgeois. Svårt att välja men dessa ligger högt på topplistan.STEFAN WESTLING

Stefan är född i Dalsland men lämnade tidigt för västra Värmland tillsammans med föräldrar och syskon. Intresset för konst och lusten att skapa dök upp tidigt. Åtskilliga timmar tecknades och målades det i pojkrummet. Efter gymnasiet lockade konstlinjen på en folkhögskola. Därefter blev den en sejour på Beckmans skola i Stockholm. Sedan följde några år som illustratör, formgivare och pedagog innan han fick erbjudandet att leda arbetet med att bygga upp ett museum med inriktning mot samtida konst i Kristinehamn. Där blev Stefan kvar i 11 år.

De senaste åren har arbetsgivaren varit Region Värmland. Uppdraget är att tillsammans med kollegorna på Kulturavdelningen att stötta och utveckla kulturlivet i regionen. Stefan har en biologisk son och tre bonusbarn. Avnjuter gärna maltdrycker av allehanda slag och är väl inte helt ensam om upptäckten att padel är en rätt kul sport.
JENNY WESTLING

Jenny har spenderat halva sin uppväxten på Söder i Stockholm och resten på värmländska landsbygden i en familj av månskensbönder. Hon blev journalist, var med och startade Sveriges första feministiska nyhetstidning, gjorde radio, drog igång barnprogram i TV4 och skrev regelbundet i månadstidningarna. Senare hamnade hon som copywriter i reklambranschen och startade så småningom kommunikationsbyrån Bulldozer tillsammans med en kamrat.

Drabbades sedermera av Gud, sålde sin del av byrån och började plugga till präst. Siktar på prästvigning i januari 2022. Jenny har fyra vuxna barn ingår i familjen. Älskar pitepalt, tecknade serier och samtal som betyder nåt.

 Stefan du är ju konstnär medan Jenny har ett stort konstintresse och älskar estetik och sköna installationer. Vart hämtar ni er inspiration ifrån?
Människor är den största inspirationskällan säger dom båda. Ting som bär på relationer är alltid mer intressanta.
Nämn den bästa möbeln i ert hus!
Vi har ett gigantiskt matbord där alla får plats! Det är en favorit. Sedan är jag svag för alla våra gamla smålampor som jag samlat på mig under många år. Loppisfynd, designklassiker eller från en container spelar ingen roll. Älskar dom alla lika mycket, säger Jenny!
Då vill vi veta vilka era favoritformgivare är:
Eero Arnio för lekfullheten, Signe Persson Melin för det som är nära och Front för uppstudsigheten och alla handarbetande människor välden över för att de gör vackra, praktiska ting.
Nämn ett smultronställe i Sverige!
Vår gräsmatta under ett äppelträd en varm sommardag. Alla är välkomna!
Handla stilen!

TRANSPARENT SPEAKER
Transparent
9995 kr
Tree Trunk Vase M
1099 kr
ESPRESSOMASKIN
Sjöstrands Coffee Concept
3495 kr
N°1 ESPRESSO (100 KAPSLAR)
Sjöstrands Coffee Concept
390 kr


Handla konst från Stefan Westling Art

GAME ON I
Stefan Westling Art
fr. 3200 kr
GAME ON II
Stefan Westling Art
fr. 3200 kr
GAME ON III
Stefan Westling Art
fr. 3200 kr
Logga in